"Zoete bataat"
Zoete bataat ook gekend als zoete aardappel heeft een zoete, kruidige smaak, heeft een lagere glycemische index dan aardappel (dit is gunstig bij diabetes), is rijk aan vitamines en mineralen, een bron van antioxydantia en heeft een gunstige invloed op de darmflora. In de keuken kan het veelzijdig gebruikt worden zoals gewone aardappel, puree, soep, chips en frieten. Ook het loof is eetbaar. Van hapjes tot voorgerechten en hoofdgerechten, het internet staat bol van de inspiratie met deze knol. Hieronder
Wafels van zoete aardappel.
Ingrediënten:
200 gr zoete aardappel
100 ml amandelmelk
1 el bakpoeder
100 gr havermout
2 el maïszetmeel
1 vanillestokje
Snuifje zout
olie
Voor de blauwebessencompote:
100 gr blauwe bessen
1 kl maïszetmeel
Bereidingswijze:
1- Schil de zoete aardappel en snij 'm in blokjes. Stoom of kook de zoete aardappel gaar. Stamp tot een puree.
2- Doe de puree met het havermeel, de amandelmelk, het maïszetmeel, het bakpoeder, de vanille en het zout in een blender en meng.
3- Vet het wafelijzer in, lepel het beslag in porties op het ijzer. Bak de wafeltjes in enkele minuten goudbruin.
4- Breng in een steelpannetje de blauwe bessen met het maïszetmeel en 75 ml water aan de kook. Zet het vuur lager, roer af en toe en laat zachtjes sudderen tot een compote. Voeg wat honing toe. Serveer de wafeltjes met de compote.
Maak jouw eigen website met JouwWeb